Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

Ny 2-i-1 System för Buller Skydd

DAV NORDIC är en distributör av PHONOBLOC®-bullerskydd. PHONOBLOC®-serien är ett nyutvecklat 2-i-1-system som består av betong moduler vilka placeras direkt på marken eller asfalt utan ytterligare förankring. En traditionell system som består av kolumner installeras ovanpå systemet.

PHONOBLOC®-serien placeras vanligtvis längs motorvägar och landsvägar, där trafikstockningar och bullermätare går hand i hand för att öka säkerheten samt minska förekomsten av buller. Dessutom kännetecknas systemet av mindre platsförbrukning jämfört med den traditionella installationen; med brusskärm och efterföljande montering av autoskyddet vilken placeras framför brusskölden.​

​Enkel och effektiv montage

​Det enkla och modulära systemet gör PHONOBLOC®-serien väldigt flexibel att monteras genom att applicera betongskyddet i kombination med ett bullerskydd, vilket erbjuder både en ökad nivå av trafiksäkerhet och brusreducering. Detta innebär också att det inte finns några behov av traditionella fundament där kabelproblem eller andra hinder kan uppstå i marken. Om du behöver göra jorden mer stabil så kan du nöja dig med en gruskudde. Installation av det flexibla bullerskyddssystemet PHONOBLOC® utförs i tre enkla steg:

  ​Steg 1: Basenhetens placering (betongskydd) med en bredd på minst 4,5 m.

Steg 2: Placering av stålkolonner.

Steg 3: Montering av de enskilda panelerna med min. 3 m monteringsbredd.

PHONOBLOC®-serien har testats helt i enlighet med den europeiska standarden EN 1317. Detta innebär att systemet har testats som en enda enhet. Detta erbjuder en stor fördel eftersom man redan har testat det övergripande systemet och därmed ökat passagerarnas säkerhet vid lätta och tunga fordon under en eventuell kollision. Dessutom fungerar systemet dubbelsidigt och kan placeras på sidan eller mitt på vägen. Förutom buller förhindrar skölden också att ljuset släpps fram.​

PHONOBLOC®-seriens produkt sortiment

​​

Fördelarna med PHONOBLOC®-system​

  • Betongskydd och bullerskydd i ett enda modulsystem.
  • Platsbesparande och effektiv lösning för trafiksäkerhet och brusreducering (maximal ljudabsorptionsklass A5)
  • Fungerar dubbelsidigt tack vare dess symmetriska design.
  • Enkel och effektiv montering inklusive demontering.
  • Ytmonteringen möjliggör permanent och tillfällig användning av modulsystemet.
  • Ljudskärmen kan utformas helt enligt kundens önskemål. Om klienten önskar mäta arbetsbredden (VIm) på autoskyddet så måste den nedre ljudskyddspanelen tillverkas i träbetong.
  • Kan justeras upp till 5 m höjd med alla typer av ljudskyddspaneler (stål, betong, transparent, aluminium, trä etc.).​

Anmälan nyhetsbrev

DAV NORDIC - Mogölsvägen 11, 554 75 Jönköping - Tlf.: +46 70 220 1369 - E-mail: info@davnordic.se