DAV NORDIC levererar 19 trafikmoduler till Haderslev kommun

Haderslev kommun, Danmark, har köpt 19 trafikmoduler från DAV NORDIC, vilket under 2023 är vår största order på trafikmoduler hittills. De 19 trafikmodulerna valdes på grund av deras stora flexibilitet, eftersom de enkelt kan monteras och flyttas.

  • Tjänst: 19 trafikmoduler
  • Byggherre: Haderslev Kommun
  • Entreprenör: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenör:
  • Rådgivare:

DAV NORDIC levererar 19 trafikmoduler till Haderslev kommun

Stort cykellopp i Haderslev

Trafikmodulerna var avsedda att användas i samband med det stora cykelloppet Tour of Scandinavia, vars sista etapp slutade i Haderslev och som hölls här den 23–27 augusti 2023.

Tour of Scandinavia är ett cykellopp i fem etapper för kvinnliga cyklister som tävlar på World Tour-nivå, alltså den högsta möjliga nivån. År 2023 gick loppet genom Norge, Sverige och Danmark med de två sista etapperna i Danmark. Den danska cyklisten Cecilie Uttrup Ludwig vann etappen i Haderslev och slutade tvåa i tävlingen.

2023 var andra året som loppet kom till Haderslev och man förväntade att det skulle fortsätta under de kommande åren. Därför var det viktigt för Haderslevs kommun att hitta en lösning som fungerade som en stationär installation under större delen av året, men som kunde tas bort när området användes för tävlingen. Därför valde de trafikmoduler från DAV NORDIC, eftersom våra moduler uppfyller båda kraven.

Mindre trafikstörningar och högre arbetssäkerhet ​

Det som gör våra trafikmoduler speciella är monteringssystemet. De monteras på två i förväg monterade block som snäpps på plats på modulens undersida. Det innebär att det går relativt snabbt att både montera och demontera modulerna, och därmed förkortas arbetstiden och störningarna för trafikanterna i det aktuella området blir mindre. Dessutom innebär det ökad säkerhet för de montörer som arbetar på vägen, eftersom man förkortar tiden då de är särskilt utsatta.

Flexibel lösning med många alternativ​

Trafikmoduler förses vanligtvis med en vägskylt som visar vägen runt modulen, men det finns faktiskt fler alternativ. Våra trafikmoduler kan också förses med elektriska laddningspunkter eller andra tillval. De lämpar sig utmärkt för laddstationer som står i det fria, eftersom det minimerar risken för att laddstationen blir påkörd av bilar eller liknande.

Galleri från projektet

Relaterad cases