Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

Naturawall - naturlig ljudvall mot trafikbuller

Naturawall är en speciellt utvecklad ljudvall, som passar perfekt för användning i bostadsområden. Den smälter lätt in i omgivningen, erbjuder en hög ljuddämpning och är ett plus för miljön.

Naturawall består av varmgalvaniserade stålpaneler vilka listas som en form av skärm. Skärmen har fyllts med lera, vilket utgör 98,5% av den totala volymen. Detta gör det möjligt för Naturawall en betydande ljuddämpning på upp till 67 dB.

Skärmen planteras i olika steg/hyllor med häck, vintergröna, blommor eller liknande och gör att omgivningen snabbt blir grön/blommande. Väggens individuella struktur erbjuder ett stilren form och konstruktionen är b¨de enkel och snabb att upprätta.

Med förzinkningen så har man säkerställt att stålkonstruktionen är motståndskraftig mot det danska vädret och har just därför en lång livslängd. Vid senare nedbrytning/borttagning så kan allt med enkelhet återvinnas.

Systemets branta inverkningsvinkel gör att Naturawall-skärmen är mer effektiv än de olika ljudnivåer som vanligtvis används. Samtidigt erbjuder det en utrymmesbesparing på ca 80%. Detta gör att Naturawall kan användas där utrymmet är begränsat.

Naturawall erbjuds idag i två varianter - Naturawall Standard och Naturawall Compact.

Naturawall Standard

Naturawall Standard erbjuder en hög ljuddämpning jämfört med t.ex. en 50 cm betongvägg. Det attraktiva och den snabba installationen är några av fördelarna som Naturawall erbjuder. Den kan byggas i storlekar upp till 4,50 meter i höjd och på denna höjd har den bara en bredd på 1,66 meter.

De mycket varierande kraven kräver flexibla lösningar vad gäller ljudisolering, vägghöjd, bredd, höjdskillnader, radier och färger. Naturawall Standard erbjuder ett stort antal kombinationsalternativ.

Naturawall Kompakt

Naturawall Compact är ganska lik Naturawall Standard, men levereras dock i en smalare version. Den finns att beställa i höjder upp till 2,1 m och bredder upp till 0,90 m och är särskilt lämplig för bostadshus där den kan användas till exempel. kan användas för avskärmning från lekplatser och liknande.

Teknisk data

Ljudisoleringsgrupp

Standard

Kompakt

​A2

​Standard

​Kompakt

​A3

​Absorberbar

​Kompakt Absorberbar

Dimensioner

Naturawall ljudvall kan göras i standardhöjderna / -bredderna nedan. 

Specialstorlekar kan göras efter önskemål.

Naturawall Standard:

Höjd: 1.50 / 1,75 / 2,00 / 2,25 / 2,50 m

2,75 / 3,00 / 3,25 / 3,50 / 3,75 m

4,00 / 4,25 / 4,50 m
Bredd: 0,92 / 0,98 / 1,03 / 1,08 / 1,13 m

1,19 / 1,29 / 1,35 / 1,41 / 1,47 m

1,53 / 1,57 / 1,66 m

Naturawall Kompakt:

Höjd: 1.20 / 1.50 / 1.80 / 2.10m

Bredd: 0.71 / 0.77 / 0.83 / 0.90m

Plantering

​Naturawall ljudvall gör det möjligt att plantera mer m² och därmed mer m² där insekter, fåglar, paddor och många andra djur kan leva. Förutom en tyst omgivningen så erbjuder det många fördelar - t.ex. absorption av luftföroreningar och dylikt.

Naturawall har utvecklat en speciell duk som förhindrar ogräset att växa. Den kan ganska enkelt kan monteras före plantering. Det är också möjligt att lägga ut plattor för att minimera underhåll av markytan tills plantering blir tät.

Uppgradering/tillköp

​Hörn kan tillverkas i alla vinklar med en speciell design och slutar med olika utseende/funktion.

För en förbättrad ljudisolering så kan olika absorptionslösningar användas.

Stålpanelerna kan målas i alla vanliga RAL-färger.​

En "fotremsa" kan monteras där skärmen står upp till det befästa området, så det är möjligt att svepa rent fram till skärmen.

Horisontella radier över 70 m kan göras utan materialändringar. Vid mindre radier kan monteringselement utföras.