Framgångsrika Dansk Autoværn utökar med dotterbolag i Sverige

Dansk Autoværn A/S etablerade den 1 december 2016 ett dotterbolag i Sverige. Samtidigt har det danska företaget Milewide, som utvecklar vägutrustning, gått samman med Dansk Autoværn. Företaget har en gemensam ledning från den 1 januari 2017, och det skapar synergier för kunderna.

En enhetlig lösning för kunderna

Vi upplever att kunderna vill ha färre leverantörer för att projektet ska bli enklare att genomföra. Därför är det en tydlig fördel för våra kunder att Dansk Autoværn och Milewide nu har samma ledning och att vi i projektfasen kan erbjuda lösningar och produkter från båda företagen. Samtidigt kan vi uppnå inköpsfördelar och administrativa fördelar som våra kunder kan dra nytta av. Jag har stora förväntningar på de synergier vi kan skapa och ser fram emot att få presentera vårt nya koncept för kunderna.

Samtidigt har vi etablerat ett dotterbolag i Sverige, där Milewide redan har en stark position. Här förväntar vi också att befintliga och nya kunder ser positivt på vårt gemensamma koncept.

Ulrik Toft Marcussen, vd för Dansk Autoværn och Milewide

DAV NORDIC – svenskt dotterbolag

Det svenska dotterbolaget heter DAV NORDIC A/B och företaget är centralt placerat i Jönköping, mitt emellan Stockholm, Malmö och Göteborg – och intill E4:an, ett av Sveriges viktigaste transportstråk. Ulrik Toft Marcussen: ”Vi kan erbjuda hela vårt produktsortiment i Sverige, och det är faktiskt ganska omfattande nu när Milewide också är med. Vi har anställt ytterst kvalificerad och kompetent personal som kommer att föra det danska affärskonceptet vidare.”

Milewide – vägutrustning av hög kvalitet

Milewide är välkända på den svenska marknaden och deltar i stora vägprojekt, till exempel den kommande Förbifart Stockholm.

Företaget etablerades 1995 i samband med två designtävlingar som utlysts av Vejdirektoratet och Dansk Design Center om en enhetlig serie med vägutrustning och bullerskärmar. Knud Holscher Industriel Design vann båda tävlingarna, och det nya företaget och produktserien fick namnet MILEWIDE.

MILEWIDE-produkterna har designats så att de kan kombineras fritt, och bullerskärmen vann IF product Design Award-priset och det tyska designpriset Die 100 Besten Industrie-Design 1998. Företaget har tidigare inte haft någon säljkonsult i Sverige, men får det nu genom samarbetet med DAV NORDIC.​

Dansk Autoværn A/S​

Dansk Autoværn levererar trafiksäkerhet och är landstäckande med huvudkontor i Silkeborg och avdelningar i Bjæverskov och Sverige. Företaget har funnits i över 80 år och har under dessa år levererat många trafiksäkerhetslösningar till de danska vägarna.​

Kontakt

Vd Ulrik Toft Marcussen
Tel.: +45 8682 2900, mobil: +45 2630 7441
E-post: utm@davas.dk

Foto:

  1. ​Vd för Dansk Autoværn A/S, Ulrik Toft Marcussen
  2. Den nya chefen för dotterbolaget DAV NORDIC, Conny Enbom.