Banedanmark tecknar ramavtal med DAV NORDIC​

2023 vann DAV NORDIC sitt första stora ramavtal med Banedanmark. Under 2023 och 2024 kommer 250 plattformsmaster med inbyggda högtalare att levereras till 4 stationer.

  • Tjänst: 250 Plan90 master
  • Byggherre: Banedanmark
  • Entreprenör: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenör:
  • Rådgivare:
Projektledare

Michael Pedersen

Säljchef
+45 40 19 21 39

Cylindrisk stålstolpe med inbyggd högtalare

Plan90 är namnet på den stolpe som används för att annonsera avgående och ankommande tåg samt visa perrongernas namn. Stolpen är en 3,7 meter lång cylindrisk stålstolpe med inbyggd högtalare. Högtalarenheten monterar vi inne i själva stolpen och vi gör perforeringar för ljudet. Banedanmark ansvarar för installationen av stolparna som ska användas på stationerna Middelfart, Nr. Aaby, Frederikshavn och Vejle i Danmark.

Vi har tidigare levererat ett brett utbud av trafikkonstruktioner till Banedanmark, inklusive skyddsräcken, bullerskärmar och stolpar för andra ändamål.

År 2023 var emellertid första gången som vi skulle leverera en så pass stor order, och denna levereras under 2024.

DAV NORDIC ‒ Danmarks ledande leverantör

Vi är Danmarks ledande leverantör av stolpar och vi tillhandahåller ett stort och varierat program av stål- och aluminiumstolpar. Stolparna används för belysning på vägar, arenor, parkeringsplatser, perronger och hamnområden samt för skyltar och ljussignaler. Vi erbjuder även ett stort sortiment av arkitektritade designstolpar med fokus på estetik och försköning, samt ett brett sortiment av stolpar som uppfyller kraven för maximal trafiksäkerhet.

Relaterad cases