DAV NORDIC levererar MILEWIDE-stolpar för intelligent hamntrafiksystem

DAV NORDIC är Danmarks ledande leverantör av stolpar. Vi tillverkar och levererar stolpar av aluminium och stål för ett brett spektrum av applikationer och har Danmarks bredaste sortiment.

  • Tjänst: 65 multifunktionella MILEWIDE standardstolpar​ och 40 koniska belysningsstolpar
  • Byggherre: Scandlines
  • Entreprenör: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenör:
  • Rådgivare: Agicon
Projektledare

Michael Pedersen

Säljchef
+45 40 19 21 39

Förutom vår egen produktion av MILEWIDE-stolpar samarbetar vi med några av Europas ledande stolptillverkare, vilket möjliggör leverans av alla typer av stolp- och mastlösningar.

Det är optimalt att vi kan använda standardkomponenter och standardstolpar för lösningen, vilket gör den attraktiv. Lösningen utvecklades i samarbete med DAV NORDIC och samarbetet har varit mycket gott. Jag kan definitivt rekommendera DAV NORDIC som en innovativ och stabil leverantör.

Per Søholt, rådgivare från konsultföretaget Agicon

65 multifunktionella MILEWIDE standardstolpar​

Projektet kallas Free Flow Port Project och omfattar 65 multifunktionella standard designstolpar från MILEWIDE. Utöver dessa har vi levererat 40 koniska belysningsstolpar från Metalogalva. DAV NORDIC tillverkar själva MILEWIDE-stolparna, som med sitt inbyggda skensystem möjliggör montering av smarta kameror och sensorer. DAV NORDIC har tillverkat två specialanpassade fästen för montering, och man kan justera placering av kameror och sensorer via dessa.

Bättre trafikflöde med en miljövänlig lösning​

Lösningen för Scandlines säkerställer ett smidigare trafikflöde och därigenom minskad miljöpåverkan. Den innebär samtidigt en tidsbesparing för passagerarna. Smarta kameror och sensorer är standardkomponenter som har sammansatts specifikt för denna lösning, och tillsammans med mjukvarulösningen interagerar de med Scandlines bokningssystem och uppdaterar alla data om den enskilda enheten. För personbilar uppdateras nationalitet, storlek, biltyp och antal personer i bilen. För lastbilar uppdateras även vikt, antal axlar och axeltryck, hastighet, farligt gods och containerinformation.

”Mobila block” ‒ Mobila fundament​

DAV NORDIC har levererat mobila fundament, även kallade ”Mobila block”, som många av stolparna monteras på. Tack vare dessa fundament kan man flytta stolparna med en vanlig gaffeltruck och ändra placeringen, vilket säkerställer ett flexibelt och användarvänligt system som låter hamnen ändra funktionen efter behov.

Rødby-Puttgarden drivs av Scandlines som har tradition för grön innovation. Överfarten mellan Rødby och Puttgarden etablerades 1963 och idag avgår färjan mer än 60 gånger dagligen året runt. Hamnområdet i både Rødby och Puttgarden renoveras nu med det intelligenta hamntrafiksystemet som gör biljettförsäljningen både grön och effektiv.​

Galleri från projektet

Relaterad cases