MILEWIDE har levererat över 1 000 stolpar till Essingeleden E4 och Kristinebergsmotet i Stockholm

MILEWIDE har försörjt Essingeleden E4 och Kristinebergsmotet i Stockholm med massiva leveranser. Över 1 000 lyktstolpar och pollare har levererats under ett antal år – MILEWIDE har därmed satt en rejäl prägel på Sveriges mest trafikerade väg.

  • Tjänst: Över 1000 MILEWIDE stolpar och pollare
  • Byggherre: Trafikverket
  • Entreprenör: DAV NORDIC AB
  • Underentreprenör:
  • Rådgivare:
Projektledare

Michael Pedersen

Säljchef
+45 40 19 21 39

MILEWIDE – dansk designvägutrustning

​MILEWIDE kom på marknaden i Sverige 2011, och Essingeleden E4 var det första stora vägprojektet som företaget fick order på. Trafikverket var före valet av MILEWIDE i Danmark för att se danska vägprojekt med MILEWIDE, och en lång rad möten hölls med svenska ingenjörer, arkitekter och stadsplanerare. Sveriges mest trafikerade väg med ca 160 000 fordon om dygnet skulle ha den bästa lösningen – en lösning som var flexibel, annorlunda och designmässigt i topp och valet föll på MILEWIDE.

Unik designlösning

​MILEWIDEs flexibla designlösning inom vägutrustning består av en stolpe som via ett inbyggt skensystem kan påmonteras belysning, ljussignaler, vägskyltar, diverse beslag m.m. Beslagen sitter dolda och designen är på så sätt enkel och snygg. Samtidigt är det anodiserade aluminiumet som systemet är konstruerat av väderbeständigt, vilket gör att stolparna förblir oförändrade och intakta. Systemet har designats av arkitekten Knud Holscher och det är genomtänkt in i minsta detalj.

Systemet utvecklades ursprungligen till en dansk designtävling som det danska trafikverket, Vejdirektoratet, utlyste tillsammans med Dansk Design Center 1995. MILEWIDE blev vinnaren av tävlingen och de första i världen som producerade ett sammanhängande produktsortiment av vägutrustning.

Hög säkerhet med MILEWIDE

​Utöver den unika designen har MILEWIDE-systemet även en hög inbyggd säkerhet.

Aluminiumkonstruktionen har designats för att motstå påkörningar med hastigheter upp till 100 km/t där vissa stolpar är konstruerade att knäckas meddetsamma och andra att inte knäckas för att minska fordonets hastighet. MILEWIDE-stolpens eftergivlighet ökar säkerheten på vägarna och kan därmed minska antalet svåra olyckor.

Galleri från projektet

Relaterad cases